marcelv
de hobbytechnoloog
Mijn site over doe-het-zelf-technologie met elektronica, 3D-printen en programmeren.
Marcel Veldhuizen

Over marcelv

Hoi, Marcelv hier. Online sinds 1992. Eerst met 1200baud, maar al snel met 14k4 en zelfs 19k2.

Lekker fris

Ik hou van de geur van een oude radio waarvan de buizen langzaam tot leven komen als je hem aan zet, met die typische odeurs van de was van de condensatoren en het vernis op de spoelen en transformatoren. Ik hou van de geur van soldeertin of van een Elektuur- of RAM-tijdschrift dat ik bewaar sinds de jaren tachtig maar ook van de geur van vers geprint PLA die je ruikt als je zorgvuldig met OpenScad ontworpen 3D-model langzaam tot leven komt.

Over deze site

Op deze site een aantal van mijn maaksels: apparaten die ik heb gemaakt. In de kennisbank staan dingen die ik zelf niet moet vergeten, vaak opgezocht op internet en in gebruik bij een apparaat. Als dat apparaat een keer stuk gaat dan zoek ik op in de kennisbank hoe het weer gemaakt moet worden (bijvoorbeeld bij de Kodi-OSD, die kennis heb ik nodig als straks na een aantal jaren het SD-kaartje aan vervanging toe is).

Veel plezier!
Groetjes,
Marcel V.


Marcelv 25 jaar geleden

Mijn eerste hosting provider was VIA (Venlo Internet Access). Hier onder hun website uit 1996. Omdat er van de nieuwe HTML-versie (versie 2) gebruik wordt gemaakt, wordt Netscape versie 1.1 aangeraden om de site te bekijken :-)


Op mijn eigen eerste website uit 1996 stonden tooltjes die van je geluidskaart (...) een oscilloscoop, functiegenerator en frequentietellear kon maken. Ik programmeerde die met Delphi 1.0. BIP was mijn "bedrijfsnaam". Bekijk gerust de HTML-broncode van die site (iframe hieronder) met interessante tags zoals een Nedstat-scripttag en bgsound-tag.

 

Contact

Mail naar: marcel@marcelv.net

Versiegeschiedenis

Mei 2020 - Zoekbox (via DuckDuckGo) toegevoegd
April 2020 - Engels nu alleen via Google translate
Maart 2020 - Mediapagina toegevoegd
December 2019 - RSS-feed toegevoegd
November 2019 - alles vertaald naar het Engels
Juni 2019 - "over" toegevoegd
April 2019 - marcelv.net is weer terug!
Mocht een website waar ik naar verwijs uitvallen dan heb ik altijd nog een back-up.