De Noodstopper

31-08-2024
Een klein kastje met een D1 Mini die ervoor zorgt dat je vanaf elke werkplek of met je telefoon je 3D-printer(s) in geval van nood (spaghetti, layer-shifts, warping) kunt laten stoppen met printen.

Ik heb een paar 3D-printers die in met webcam's in de gaten hou. Ik bekijk de webcam's via een tablet in huis of via mijn telefoon als ik niet thuis ben.

Soms gaat er iets mis met een 3d-print. Bijvoorbeeld: verstopping van de nozzle, slechte hechting aan het bed, warpen (loslaten van het bed) van de print, strining of oozing, layer shifting (verplaatsing van lagen), crash van de printkop, stroomuitval tijdens het printen.

Bij al die dingen wil ik graag meteen de printer kunnen stoppen. En dat gaat met deze Noodstopper. Het is een D1 Mini die een ingebouwde webserver heeft met knoppen waar je op kunt klikken om je printer te laten stoppen.

LED-jes
De Noodstopper heeft een groene LED die altijd rustig knippert. Dit geeft aan dat de Noodstopper werkt. Bij eerdere versies crashte hij soms en dat bleek achteraf te liggen aan een voeding die te weinig stroom kon leveren.

De gele LED licht 2 seconden op als iemand de Noodstopper via HTTP benadert. Dit kan handig zijn om in de gaten te houden of onbevoegden proberen je Noodstopper te hacken.

Download
Behuizing met kast, deksel en voetjes. Het kastje is bedoeld om geprint te worden met een multi-color printer. Tip: print de voetjes met Flex of ander rubberachtig filament.
Broncode. Deze moet je aanpassen met gegevens van je printers en je WiFi.

Apparaten

Al mijn apparaten zijn werkende installaties.

Als je een apparaat na wilt maken of wilt verbeteren en je hebt hulp nodig, neem dan gerust contact met mij op.

Bekijk 39 apparaten
 
×
×