Seinfeld-simulator

08-07-2024
Een Multilul Hidden Soundsystem: bewegingssensor met tv-tunes van Seinfeld. Elke keer als er iemand mijn workshop binnenkomt hoort hij of zij een Seinfeld-tune.

Naar een origineel idee van Travis DeRose maakte ik deze Seinfeld Simulator. Elke keer als er iemand mijn workshop binnenkomt hoort hij of zij een korte Seinfeld-tune zoals dit voorbeeld:



De tune die je hoort als je binnenkomt is elke keer een andere.

Het is feitelijk een MP3-speler met ingebouwde PIR-sensor die je kant-en-klaar kunt kopen bij bol.com of elders. Ik heb dat kastje uit elkaar gehaald en in een eigen geprint kastje gemonteerd. Hierdoor kon ik er een externe speaker op aansluiten zodat het geluid wat meer body krijgt. Ik gebruik er een oude (bouwjaar 1973) luidsprekerbox voor van het merk Dual, een keer gekocht in een kringloopwinkel.

Het uploaden van de MP3's gaat heel makelijk door het ding via USB aan te sluiten op je PC. Onder Linux herkent hij hem als externe schijf.

Voor het gebruik sluit je hem op een USB-adapter aan als stroombron.

Na een tijdje in gebruik te zijn vond ik het geluid toch iets te hard. Ik heb nu een weerstand van 10 ohm in serie met de luidspreker gezet en nu is het geluid prima.

Download
Seinfeld tunes
Behuizing

Apparaten

Al mijn apparaten zijn werkende installaties.

Als je een apparaat na wilt maken of wilt verbeteren en je hebt hulp nodig, neem dan gerust contact met mij op.

Bekijk 39 apparaten
 
×
×