Assets voor projecten

15-03-2023
Geluiden, fonts en afbeeldingen om je project mooi te maken.

Vaak heb ik geluiden, fonts en afbeeldingen nodig voor mijn projecten. Ik leen dat soort assets liever van iemand anders dan dat ik zelf iets ga tekenen (ik ben beter in andere dingen dan tekenen).

Hier een paar handige sites met gratis (en open source) materialen voor de ontwikkeling van je apps, websites en andere projecten:

Gratis fonts: Font Pair of 1001 Free fonts.

Gratis geluiden: Freesound. Het beste is om lid hiervan te worden. Dit kan ook met een mailinator (=gratis e-mail) account. Gratis achtergrondmuziek: Unminus. Deze site gebruik ik om gesproken teksten te genereren: Natural readers.

Zoekmachine voor gratis ikonen: Iconhunt. Gratis afbeeldingen: Freepik. Gratis game-art: Open Game Art. Nog meer gratis ikonen: The Noun Project. SVG Achtergronden (kleuren, patronen): SVG Backgrounds.

Voor de spellen die ik maak koop ik altijd assets van Robert Brooks: Game Developer Studio. Die heeft veel en alles is in dezelfde stijl.

Gratis cloud (oneindig aantal Terabyte) voor al je bestanden Infinite Storage Glitch. Gebruikt Youtube (...) als opslagmedium.

Scripts zijn superhandig omdat het weinig tijd kost om ze te maken - ze zijn vaak maar kort - en ze veraangenamen het leven aanmerkelijk.

Bekijk 45 meer scripts
 
×
×