Leuke links 2

12-02-2023
Waanzinnig Waardevolle Websites - deel 2.

Morse-code in de browser
In 1996 schreef ik het programma Telegraph Operator (slingert nog steeds rond op internet) voor Windows 3.1. Maar nu is ook de browser snel genoeg om Morse te seinen.
Bezoek deze site

Code Mirror
Code-editor om te embedden in je website. Geschikt voor lange source codes, werkt op mobiele site, code folding, thema's, multi-user (tegelijk met meerdere mensen programmeren in hetzelfde bestand).
Bezoek deze site

Recoll bureaubladzoekmachine
Google Desktop is terug! Ik gebruikte dat vroeger altijd om bestanden op mijn eigen PC te zoeken. Nu gebruik ik Recoll. Die werkt hetzelfde omdat hij alle bestanden op naam en ook (sneller dan Google) teksten in bestanden kan zoeken. Het werkt zo snel omdat hij een index bijhoudt. Dat gebeurt realtime dus je hebt er geen last van, maar je kunt desgewenst hem ook periodiek met cron laten indexeren.
Bezoek deze site

Core utilities
Lijst van Linux command-line-commando's die je elke dag gebruikt. Extra handig is het dat je in deze lijst ook praktische alternatieven voor standaard Linux-commando's vindt.
Bezoek deze site

Interaction Design
Een goed voorbeeld van Interaction Design waarbij mensen heel ver gaan bij het interactie hebben met een kunstwerk in Milaan (filmpje).
Bezoek deze site

Interactief straatmeubilair
Ik ben een fan van Exergaming. Deze mensen verkopen speeltoestellen, interactieve prullenbakken, enz.
Bezoek deze site

Shady Links
Een URL-verkorter, maar in plaats van de URL in te korten, ziet deze er extreem onbetrouwbaar uit.
Bezoek deze site

OpenShot Video Editor
Deze video-editor vind ik handiger dan Kdenlive dat ik voorheen altijd gebruikte omdat alle opties voor de hand liggen (geen help nodig): bijvoorbeeld maakt hij automatisch een overgang als twee clips een beetje overlappen.
Bezoek deze site

Performance Monitor
Monitor je CPU, geheugen, disk, netwerk met mooie grafieken en kleurtjes. Mooi omdat het ook in de commandline werkt, dus ook via SSH.
Bezoek deze site

Apparaat van de maand: nep-stopcontact
De Nederlander Jaap7M maakte een lekker ouderwets stopcontact waarmee je de Retro TV aan kunt zetten (filmpje).
Bezoek deze site


Scripts zijn superhandig omdat het weinig tijd kost om ze te maken - ze zijn vaak maar kort - en ze veraangenamen het leven aanmerkelijk.

Bekijk 45 meer scripts
 
×
×