Leuke links 1

31-01-2023
Waanzinnig Waardevolle Websites van de maand januari 2023.

API's
Als je data nodig hebt in een programma gebruik ik wel eens de NS-API of een weer-API. Public APIs is een lijst van honderden verschillende databronnen. Niet alleen voor het weer of OV maar ook voor kaarten, recepten, moppen, games, stedentrips, banen, machine learning, NLP, events, the Internet Archive, GIF's, Formule 1, teksten vertalen, TV-series, enz.
Bezoek deze site

Lijst van speciale Bash variabelen
Lijst van speciale parameters met allerlei handige read-only informatie die je Bash-shell beschikbaar stelt voor je Bash-scripts of gewoon rechtstreeks in een terminal venster. Variabelen zoals $$, $*, $?, $_ en nog veel meer.
Bezoek deze site

Magische gum
Als je iets wil verwijderen van een foto zorgt deze AI er voor dat de achtergrond weer netjes wordt opgevuld.
Bezoek deze site

Clean PNG
Assets. Miljoenen gratis PNG-afbeeldingen van hoge kwaliteit zonder achtergrond. Onbeperkt gratis downloaden zonder registratie.
Bezoek deze site

You might not need jQuery
15 jaar geleden leerde ik jQuery zodat ik geen JavaScript meer hoefde te gebruiken om met de DOM te werken. Met het hedendaagse verbeterde JavaScript is dat niet emer nodig en moet ik jQuery afleren. Alles kan nu heel netjes met plain JavaScript.
Bezoek deze site

Turbo Vision 2.0
Borland Pascal en Borland C waren voorbeelden van UI's die goed werkten onder MS-DOS. Ik programmeerde begin jaren 90 UI's die daar op leken. Nu is er Turbo Vision 2.0, een nieuwe werkende versie van Turbo Vision voor Linux en Windows.
Bezoek deze site

Beeldbuis-emulator in HTML
Die mooie groene beeldbuis met zichtbare scanlines. Maak zelf met HTML/CSS zo'n retro-terminalscherm.
Bezoek deze site

Scripts zijn superhandig omdat het weinig tijd kost om ze te maken - ze zijn vaak maar kort - en ze veraangenamen het leven aanmerkelijk.

Bekijk 45 meer scripts
 
×
×