marcelv
de hobbytechnoloog
Mijn site over doe-het-zelf-technologie met elektronica, 3D-printen en programmeren.
Marcel Veldhuizen
14 februari 2021

De politiescanner

Uitluisteren van politie & brandweer
Mijn oudste hobby is het spelen met radiotechniek. In de jaren zeventig en tachtig rommelde ik veel met seinsleutels, ontvangers, al dan niet legale FM-zenders, bakkies en natuurlijk scanners om de politie af te luisteren.

Rond 2010 maakte ik politiescanner.net die online bleef totdat de radio-ontvanger waarmee ik de politie beluisterde het begaf.

Doch met ingang van vandaag is politiescanner.net weer terug! Ik heb een SDR (softwarematige radio) gekocht met een goede antenne en luister daarmee de P2000-signalen uit.
De politie doet niet veel daar, die zijn nu niet meer goed af te luisteren. Maar als er iets gebeurt in de buurt waar ik woon dan zie ik wel dat allerlei brandweerwagens, ziekenwagens en soms een traumahelikopter uit rukken. Dat is genoeg om te weten dat er iets ernstigs is gebeurd.

Link: politiescanner.net.

Veel luisterplezier!
Marcel V alias illegale Joop.


Een ouderwetse scannerElke uitluisterfrequentie had een eigen kristal. Wilde je een ander kanaal uitluisteren dan moest je een nieuw kristal kopen en die in de binnenkant van de ontvanger in een voetje prikken.
 
 
Mocht een website waar ik naar verwijs uitvallen dan heb ik altijd nog een back-up.