marcelv
de hobbytechnoloog
Mijn site over doe-het-zelf-technologie met elektronica, 3D-printen en programmeren.
Marcel Veldhuizen
8 januari 2021

De Printerpaal

Een Octoprint-gekoppelde zuurstoklamp
Een stoere paal zoals ze die gebruiken op PLC-schakelkasten in fabrieken. Dat is de Printerpaal. Met zijn mysterieus knipperende lamp die door knipperfrequentie en diverse kleuren de status van de 3d-printer laat zien.

Er bij hoort een kleine schakelunit waarmee de operator met een druk op de knop de 3d-printer kan verbinden met de Octoprintserver. Zonder in een browser de webpagina van Octoprint te hoeven openen.

De printerpaal (2 stuks, want ik heb 2 printers) wordt met een soepele DIN-kabel verbonden met de zelfstandige en onafhankelijke schakelunit. De schakelunit is een kastje met mooie low-profile (zeldaam, bijna nergens te krijgen) Arcadeknoppen en een D1 mini.

De lamp brandt rood als de printer uit staat of niet verbonden is met Octoprint (druk dan even op de knop om hem te verbinden), groen als de printer verbonden is met Octoprint en hij kinppert gestaag blauw als hij bezig is met printen.

Download
Broncode D1 Mini
Openscadbestanden

Nog nodig: Stuk PVC-pijp van 40mm middellijn, 2x DIN-chassisdeel, DIN-kabels, arcadeknoppen, D1 Mini, M2.5 boutjes en implants. Gratis hulp bij mij!
 
 
Mocht een website waar ik naar verwijs uitvallen dan heb ik altijd nog een back-up.