marcelv
de hobbytechnoloog
Mijn site over doe-het-zelf-technologie met elektronica, 3D-printen en programmeren.
Marcel Veldhuizen
3 november 2019

Smart Cave

Smart Cave: Kodi en 434MHz-klikaanklikuit met D1 Mini
Ik heb nu een nieuwe lichtinstallatie in de Movie Cave zoals ik mijn thuisbioscoop noem. Hij werkt met "gewone" 230V-lampen die automatisch op het juiste moment worden aan- en uitgeschakeld.

Bij de ingang van de Cave zit een schakelkastje Aan en Uit om de hoofdlamp aan te doen. Dit is zo'n filmlamp op statief. Ook gaat dan een pauzelampje nabij de hoofdzetel aan zodat je naar je plaats kunt lopen.

Als de film start gaat het pauzelampje uit en een rode Pac-manlamp aan, voor extra sfeer.

Als de film stopt of op pauze wordt gezet dan schakelt de Pac-manlamp uit en het pauzelampje aan. Bij het vervolgen van de film (play) gaat de Pac-manlamp weer aan en het pauzelampje uit. Het pauzelampje kan ook nog handmatig worden aan/uit-geschakeld met de LAMP-knop die bij de hoofdzetel staat. Handig als je tijdens het kijken van de film toch nog wat licht wilt hebben.

Een D1 Mini bestuurt een 434MHz-zendertje om de Klikaanklikuit-signalen naar de lampen te sturen.

Het kastje bij de ingang heeft twee knoppen maar toch slechts 2 draden nodig om hem met de basisunit met de D1 mini te koppelen. Hier gebruik ik dan een paar weerstanden voor, waarvan eentje in het schakelaarkastje. Zie het schema en de software.

Bestanden

Openscad kastje
Pauzelamp
Arduino-sketch (voor WeMos D1 Mini).
 
 
Mocht een website waar ik naar verwijs uitvallen dan heb ik altijd nog een back-up.