marcelv
de hobbytechnoloog
Mijn site over doe-het-zelf-technologie met elektronica, 3D-printen en programmeren.
Marcel Veldhuizen
10 juni 2020

Opbouwlamp

IoT-lamp met
Ik ben bezig met het inrichten van een mancave op de zolder: rustig films kijken, arcade-spellen spelen en platen draaien. Aan de schuine wand van de zolder wil ik graag een data-tegoed-lamp in de stijl van dit soort (zie onderstaande foto) bakelieten opbouwlampen hebben:


Na een paar iteraties OpenScad-ontwerpen, printen, weggooien en weer opnieuw beginnen vind ik hem goed genoeg. Een gewone 10mm LED geeft genoeg licht. Onder in de voet past een D1 Mini en een buzzer.

Optimale lichtweergave: de LED kan mooi door de voet naar boven worden geschoven en zit dankzij de extra pilaar precies in het midden van de peer (zie onderste foto links).

Het printen van de peer moet op zijn kop! Jawel, de bolle ronde kant komt onder op het printbed, leunende op genoeg supports. Ik heb hem eerst 10x andersom proberen te printen maar dan laat hij los (komt doordat er overhang is bij het printen van de bolling bovenaan het peertje waardoor gestold PLA de printkop raakt en zo de lamp loswerkt van het printbed).


De peer printte ik weer met neutraal gekleurd PLA. Misschien dat wit PLA ook een mooi effect geeft: dat ga ik ook nog een keer proberen. Het peertje kan er los worden opgedraaid, er zit schroefdraad op.

Download

Opbouwlamp.scad
 
 
Mocht een website waar ik naar verwijs uitvallen dan heb ik altijd nog een back-up.