Trampoline games

10-04-2021
Exergaming (beweegspelletjes) met de trampoline. Beweeg het karakter in games middels het hoog en laag springen op een trampoline.

Exergaming is spelen en bewegen tegelijkertijd. En sporten met een trampoline is superhandig omdat het je gewrichten minden belast en je het elke keer tussen het werken door even kunt doen. Mijn trampoline is maar klein en staat naast mijn bureau.

Door het springen op de trampoline kan het karakter in de games ook springen. Spring rustig dan loopt het karakter (handig bij platform games). Spring hoog dan springt het karakter. Spring extra hoog dan spring het karakter extra hoog.

De trampoline heeft een sensor gekregen die werkt met een arcade microswitch. Dit is natuurlijk veel beter dan een ultrasoon sensor onder de mat plaatsen zoals ik iemand anders eens heb zien doen. Die ultrasone sensor reageert veel te traag en kan ook verkeerde signalen geven.

De sensor is via een kabeltje verbonden met de console. De console is niet veel meer dan een Arduino Leonardo die de sprongen op de trampoline omzet naar toetsenbordaanslagen voor de PC.

Spellen
Moon patrol - Rijd met een karretje over de maan en spring over objecten en ontwijk maanmannetjes.

Panda Run platformgame: ontwijk monsters uit de jungle, spring over kisten en spring om munten te verzamelen.

Bricks Extreme: spring met je pinguin over legoblokjes en doe minimaal 100 sprongen per dag om de challenge te halen.

Apparaten

Al mijn apparaten zijn werkende installaties.

Als je een apparaat na wilt maken of wilt verbeteren en je hebt hulp nodig, neem dan gerust contact met mij op.

Bekijk 26 apparaten
 
×
×