Data-tegoed-lamp

30-05-2019
Het is tijd om je tegoed aan te vullen.

Ik woon in een gebied zonder bedraad internet. Ja, in Nederland. Geen Tv-kabel, geen glasvezel en geen ISDN/telefoonkabel. Dus heb ik een 4G-modem. Maar dat abonnement is 100GB per maand en dat tegoed is al gauw op.

Zodra het tegoed op is moet ik elke keer op de website van T-Mobile of in de T-Mobile-app op een knop klikken om het tegoed in stapjes van 2GB aan te kunnen vullen. Maar als ik wat aan het downloaden ben en ik zit niet achter de pc dan weet ik niet wanneer het tegoed op is. De download stopt zonder dat ik het weet.

Daarom heb ik een lamp gemaakt die rood gaat branden zodra het tegoed op is. Zodra de lamp op rood springt pak ik mijn telefoon en klik in de T-Mobile-app op de bijvulknop. Ik kan nu rustig een boek gaan lezen terwijl mijn pc aan het downloaden blijft, wetende dat de kamp mij waarschuwt zodra het tegoed op is. De download kan zo rustig door blijven gaan zonder dat ik achter mijn pc hoef te blijven zitten.

Het lampje werkt intern met een D1 Mini die een RGB LED rood of groen laat oplichten. De D1 Mini downloadt om de paar minuten een bestandje van mijn website. Als dat lukt dan laat hij de LED groen oplichten. Mocht het downloaden niet snel genoeg lukken dan concludeert hij dat het tegoed op is en gaat de lamp op rood.

Download
Arduino sketch (voor D1 mini)
OpenScad-bestand

Zie ook Thingiverse.

Apparaten

Al mijn apparaten zijn werkende installaties.

Als je een apparaat na wilt maken of wilt verbeteren en je hebt hulp nodig, neem dan gerust contact met mij op.

Bekijk 37 apparaten
 
×
×