Smart Cave

03-11-2019
Kodi en 434MHz-klikaanklikuit met D1 Mini voor de Movie Cave.

Ik heb nu een nieuwe lichtinstallatie in de Movie Cave zoals ik mijn thuisbioscoop noem. Hij werkt met "gewone" 230V-lampen die automatisch op het juiste moment worden aan- en uitgeschakeld.

Bij de ingang van de Cave zit een schakelkastje Aan en Uit om de hoofdlamp aan te doen. Dit is zo'n filmlamp op statief. Ook gaat dan een pauzelampje nabij de hoofdzetel aan zodat je naar je plaats kunt lopen.

Als de film start gaat het pauzelampje uit en een rode Pac-manlamp aan, voor extra sfeer.

Als de film stopt of op pauze wordt gezet dan schakelt de Pac-manlamp uit en het pauzelampje aan. Bij het vervolgen van de film (play) gaat de Pac-manlamp weer aan en het pauzelampje uit. Het pauzelampje kan ook nog handmatig worden aan/uit-geschakeld met de LAMP-knop die bij de hoofdzetel staat. Handig als je tijdens het kijken van de film toch nog wat licht wilt hebben.

Een D1 Mini bestuurt een 434MHz-zendertje om de Klikaanklikuit-signalen naar de lampen te sturen.

Het kastje bij de ingang heeft twee knoppen maar toch slechts 2 draden nodig om hem met de basisunit met de D1 mini te koppelen. Hier gebruik ik dan een paar weerstanden voor, waarvan eentje in het schakelaarkastje. Zie het schema en de software.

Openscad kastje
Pauzelamp
Arduino-sketch (voor D1 Mini)

Apparaten

Al mijn apparaten zijn werkende installaties.

Als je een apparaat na wilt maken of wilt verbeteren en je hebt hulp nodig, neem dan gerust contact met mij op.

Bekijk 37 apparaten
 
×
×