De Squatpaal

04-05-2023
Speel games en train die beenspieren!

Exergames zijn videospellen die ontworpen zijn om fysieke activiteit te bevorderen en een actieve levensstijl te stimuleren. De squat-paal is een sensor die de speler aanmoedigt om te bewegen en fysiek actief te zijn tijdens het spelen van het exergame.

De paal heeft een sensor die detecteert of je een squat doet of rechtop staat. Een paar spellen zoals Schnappi (vang vissen en squat om de bommen te ontwijken en Pong (squat om je paddle te bewegen) werken er mee.
Let op: deze spellen werken dus alleen als je de squat-paal op je computer aansluit. Je moet squatten!

Doordat de squat-paal werkt met een VL53L0X-sensor werkt hij zeer stabiel (geen valse detecties zoals bij het gebruik van een IR-sensor of -nog erger- een ultrasone sensor). De sensor werkt via de I2C-bus van een Arduino, dus super-eenvoudig te maken.

Maak dat ding en ga lekker spelen!

Volledige bouwinstructies heb ik gemaakt op Instructables.com.De voordelen van het doen van squats zijn:
  • Versterking van de beenspieren: Squats versterken de spieren in de benen, inclusief de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten. Dit leidt tot betere stabiliteit, mobiliteit en coördinatie.
  • Verbetert de core-sterkte: Squats zijn een samengestelde oefening die je core versterkt, inclusief de buikspieren en de onderrugspieren. Dit verbetert je houding en gaat rugpijn tegen.
  • Verhoogt de flexibiliteit: Squats helpen bij het vergroten van de flexibiliteit van de heupen, knieën en enkels. Dit verbetert de mobiliteit en vermindert de kans op blessures.
  • Verhoogt de stofwisseling: Squats zijn een krachttrainingsoefening die de spiermassa vergroot, waardoor je stofwissling verhoogt. Een hogere stofwisseling verbrandt meer calorieën en vermindert lichaamsvet.
  • Verbetering van de botdichtheid: Omdat squats een gewichtdragende oefening zijn, kan het regelmatig doen van squats helpen bij het verhogen van de botdichtheid en het verminderen van het risico op osteoporose.

Apparaten

Al mijn apparaten zijn werkende installaties.

Als je een apparaat na wilt maken of wilt verbeteren en je hebt hulp nodig, neem dan gerust contact met mij op.

Bekijk 27 apparaten
 
×
×