De politiescanner

14-02-2021
Uitluisteren van politie, brandweer en ambulance

Mijn oudste hobby is het spelen met radiotechniek. In de jaren zeventig en tachtig rommelde ik veel met seinsleutels, ontvangers, al dan niet legale FM-zenders, bakkies en natuurlijk scanners om de politie af te luisteren.

Bij de scanner had elke uitluisterfrequentie een eigen kristal. Wilde je een ander kanaal uitluisteren dan moest je een nieuw kristal kopen en die in de binnenkant van de ontvanger in een voetje prikken.

Rond 2010 maakte ik de site politiescanner.net die online bleef totdat de radio-ontvanger waarmee ik de politie beluisterde het begaf.

Met ingang van vandaag is politiescanner.net weer terug! Ik heb een SDR (softwarematige radio) gekocht met een goede antenne en luister daarmee de P2000-signalen uit.
De politie doet niet veel daar, die zijn nu niet meer goed af te luisteren. Maar als er iets gebeurt in de buurt waar ik woon dan zie ik wel dat allerlei brandweerwagens, ziekenwagens en soms een traumahelikopter uit rukken. Dat is genoeg om te weten dat er iets ernstigs is gebeurd.

Link: politiescanner.net.

Veel luisterplezier!
Marcel V alias illegale Joop.

Broncode

De broncode van mijn apps is altijd beschikbaar.

Als het niet in het artikel of op mijn Git staat moet je me maar even mailen voor de code.

Bekijk 13 apps
 
×
×