Bootcamp-app

04-10-2020
Een app voor de Fitbit Ionic om te sporten zoals bootcampen met fitnesspunten zoals Tomtom die had.

Bootcampen is mijn sport. Of hardlopen ook wel eens. Helaas ben ik daarbij afhankelijk van een goed sporthorloge. Ik heb voor duizenden euro's aan horloges versleten: twee Fitbits, een Sony, een Samsung, een Garmin, en twee Tomtom horloges.

De Tomtom was het beste maar is niet meer verkrijgbaar. Ik ben nu aangewezen op mijn Fitbit Ionic. Ik gebruik de Ionic als ik ga sporten, meestal bootcampen (trainingen van 1 uur). Er zitten 2 heel grote nadelen aan die Fitbit:
- Het scherm gaat de hele tijd uit, je moet absurde bewegingen maken met je pols of op een knopje drukken om het scherm weer aan te krijgen.
- Hij kent niet de fitnesspunten.

Ik MOET fitnesspunten hebben op mijn horloge. Allerlei grafieken als hartslag, afstand, aantal stappen, enz. zijn leuk voor de beginnende sporthorloge-eigenaar maar gaan na een paar weken tot maanden vervelen. Je weet na een tijdje wel hoe je hartslag verloopt tijdens een training of hoeveel stappen je op een dag zet, daar heb je na verloop van tijd geen tracker of horloge meer voor nodig. Fitnesspunten blijven je motiveren, ook na jaren lang sporten.

Ik schreef zelf een app die per bootcamp de fitnesspunten laat zien (!), een beetje zoals de Tomtom-horloges. En het scherm blijft altijd aan!

En nog een feature: de hartslag en je fitnesspunten staan in GROTE letters op het horloge zodat je geen leesbril op hoeft te zetten tijdens het hardlopen door het bos.
Je hebt ook geen telefoon of zo nodig: je hoeft alleen te genieten van het sporten!

Features
- Scherm altijd aan tijdens het sporten*
- Toont actuele hartslag.
- Toont aantal gehaalde fitnesspunten tijdens de lopende training (UNIEK voor een Fitbit-app).
- Toont progress bar die de duur van de training aangeeft: loopt van 0 minuten tot een uur.
- Toont progress bar die de lading van de accu aangeeft.
- Alleen voor Fitbit Ionic.
- Geen leesbril nodig.
- Open source.

* Je kunt het scherm ook uitzetten (tijdens het sporten) als je dat wilt, om de accu te sparen.

App: download van de Fitbit-site.
Broncode: zie Github.

De fitnesspunten worden berekend a.d.h.v. mijn persoonlijke gegevens die ik heb verzameld met mijn oude Tomtomhorloge. Dus ze worden niet berekend zoals bij Tomtom zelf, het is een benadering. Maar het werkt goed voor mij, ik blijf tijdens een training de motivatie houden.

Broncode

De broncode van mijn apps is altijd beschikbaar.

Als het niet in het artikel of op mijn Git staat moet je me maar even mailen voor de code.

Bekijk 13 apps
 
×
×