De OpenSCAD Zoeker

10-02-2023
De ultieme oplossing voor het visueel zoeken naar OpenSCAD-bestanden.

Als fervent OpenSCAD-gebruiker weet ik hoe tijdrovend het is om door mijn mappen met projecten en 3d-print-bestanden te bladeren op zoek naar een specifiek OpenSCAD-bestand. Elk bestand apart openen om de 3D-weergave te bekijken is behoorlijk inefficiƫnt.

Gelukkig heb ik nu de OpenSCAD Zoeker die een einde maakt aan dit probleem. Deze app laat mij alle OpenSCAD-bestanden uit een willekeurige map bekijken, inclusief de bestanden uit de submappen. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar het geeft ook een duidelijk visueel overzicht van al mijn bestanden.

Handig in gebruik: een simpele rechtermuisklik op een willekeurige folder in mijn filemanager Nemo geeft meteen mooie plaatjes van alle bestanden in en onder die map. In het overzicht dat in de webbrowser verschijnt kun je elk bestand openen in OpenSCAD zelf of je kunt de map openen waar het bestand staat.

Installatie
Met bijvoorbeeld Opstarttoepassingen (type Opstarttoep in zoekmenu) zet je een lokale webserver op met de commandline php -S localhost:8083 (in de map waar de bestanden van deze app staan). Zowel in PHP als JavaScript (soort blocking Ajax-calls) wordt rekening gehouden met het feit dat je deze single-threaded werbserver (php-server via commandline) gebruikt.

Het bestand openscad.nemo_action opslaan onder onder
$HOME/.local/share/nemo/actions. Dit is de add-in voor de Nemo filemanager van Linux Mint.

Download
Vanaf Githut.

Broncode

De broncode van mijn apps is altijd beschikbaar.

Als het niet in het artikel of op mijn Git staat moet je me maar even mailen voor de code.

Bekijk 13 apps
 
×
×