Mijn Pi-hole-kastje
 
LED-ring
 
Binnenkant
 
16 oktober 2020
Uit de categorie: Apparatuses

Pi-hole: lekker advertentie-vrij internetten

Pi-hole is een van de weinig echt nuttige toepassingen voor een Raspberry Pi. Je zet de Pi met de Pi-hole-software ergens in je netwerk (bijvoorbeeld simpelweg met een ethernetkabeltje aan de router) en whoppa: geen enkel apparaat (laptop, smart-TV, tablet en alle telefoons) in je huis heeft nog last van advertenties. Het lijkt wel tovenarij.

Reclame is overal helaas (behalve dan op de site waar je nu bent): Facebook, Twitter, blogs, nieuws-sites, op straat, in Android-apps. Overal waar ik leuke informatie vandaan haal vallen ze me lastig met spam. Pi-Hole is een kastje dat via een slimme truc alle spam buitenshuis laat. Letterlijk. Dus zowel de Anrdoid-apps als de PC's hebben nu veel minder last van reclame. Geen Adblocker meer nodig.

Naast advertenties kun je apps voor je TV blocken, scripts, streams, of wat je maar wilt. Het adminpaneel is supersimpel te bedienen via een webinterface.

Websites op je PC, laptops en telefoons laden ook sneller in omdat hij de advertenties niet eens binnenhaalt. Ze komen je huis niet meer binnen.

LED-ring

Puur voor de show heeft mijn Pi-hole een LED-ring die de hele tijd kleurrijk ronddraait.

Ik kan helaas niet meer terugvinden hoe ik die LED-ring precies heb gemaakt. Het was in Python. Ik weet nog wel dat je een 5V LED-ring gewoon met de 3,3V-logica van een Pi kunt aansturen. Op deze site staat nog een uitleg daarvan.

Links/downloads

Pi-hole
Mijn kastje
LED-ring met Pi & Python

Off-topic:
De animatie (linker kantlijn) heb ik gemaakt met Gif-curry.
?
Mijn Pi-hole-kastje
 
LED-ring
 
Binnenkant
 
 

Reacties

 

Uw op- en/of aanmerkingen:

Naam:

Reactie:

 
(C) 2019, 2020 marcelv
 
Mocht een website waar ik naar verwijs uitvallen dan heb ik altijd nog een back-up.